طاجين البيض بالكبد من مطبخى
انا جبت ليكم اكله ان شاء الله تعجبكم
لانها تحتوى على كسبره وتكون الكسبره كتير والكسبره علاج لدوخه
وكانت ناس زمان اللى عنده الدوخه ياقولون له اشرب كوب دافى فى الصباح من الكسبره المغليه
والكسبره لها فوائد كثيره والفراعنه يضعه فى المقابر
كانت جدتى رحمة الله عليها تعملها لماما لما تكون عندها دوخه
تعملها فى طاجين علشان تحتفط بسخونه الطاجين
اعتقاد ان لازم احد يعمله يجيبه مفاجاء والمصاب بالدوخه هو اول شخص يشاهد الطاجين
المقادير
5/بيض
3/بصل
2/طماطم
1/فلفل اخضر
نص كوب ارز
كبد وقوانص
كسبره ناشفه مدغدغه
الطريقه
نفرم البصل خشن ويدبل البصل
نقطع الكبد والقوانص ونغسلها ونسلقها
القوانص تاخذ وقت اكثر من الكبد
ونقطع الفلفل الاخضر او احمر يقطع قطع
يضاف الفلفل والكبد والقوانص الى البصل
والملح والفلفل واى توابل تحبوها ملعقه صغيره توم بودر
ويقلب جيدا
نضيف عصير الطماطم والكسبره ويتسبك
نضيف الارز المسلوق والبيض مستكه ونقلبه
ونضعه فى صينيه
نضعها فى الفرن